Uimakoulut lapsille

Uimataito on hyödyllinen taito, jonka voi oppia missä iässä tahansa. Tuhansien järvien maassa ja matkailua harrastettaessa uimataito tuo turvaa ja tarjoaa elämyksiä. Kuohu tarjoaa monipuolista uimaopetusta alkeista lähtien.

3–4 -vuotiaille tarkoitettu leikkipainotteinen uintituokio opetusaltaassa. Tavoitteena on saada lapsi viihtymään vedessä. Aluksi tutustutaan uuteen ympäristöön, harjoitellaan veteen puhaltamista, kastautumista, kellumista, potkuja, käsivetoa sekä liikutaan vedessä eri tavoin leikin varjolla. Toiminnassa hyödynnetään erilaisia apuvälineitä monipuolisesti ja hauskasti. Vesipeuhulassa edetään ryhmän taitotason mukaan jokainen yksilö huomioiden. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajien vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

5–8 -vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Uimakoulu on leikkipainotteinen ja suunnattu vedessä aroille lapsille. Tavoitteena on harjoitella kastautumista, kelluntaa, liukumista, itsenäistä liikkumista vedessä sekä alkeisuintitekniikoita (myyräuinti ja alkeisselkä) ilman suorituskeskeisyyttä. Opetuksessa edetään ryhmän taitotason mukaan jokainen yksilö huomioiden. Uimakoulun aikana on mahdollista suorittaa varhaistaitomerkki. Jokainen osallistuja saa kurssin päätteeksi uintiaapisen/uintikirjan, johon uimakoulun aikana tehdyt suoritukset merkitään sekä tarran/alkeismerkin. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen. Ensimmäisellä kerralla pidetään infotilaisuus ryhmäpukuhuoneessa noin 10 minuuttia ennen kurssin alkamista.

5–7-vuotiaille lapsille ja 8–12 -vuotiaille, jotka eivät vielä osaa uida. Uimakoulun tavoitteena on kastautuminen, kelluminen, liukuminen, itsenäinen liikkuminen vedessä ja alkeisuintitekniikoiden (myyräuinti ja alkeisselkä) oppiminen. Alkeisuimakoulu antaa lapselle perusvalmiudet oppia uimaan. Tavoitteena on 10 metrin uimataito ja alkeismerkin suoritus. Isompien ryhmän taitotason mukaan voidaan edetä myös muihin uintitekniikoihin. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

5–8-vuotiaille lapsille, joiden uimataito ei vielä täytä SUH:n määrittelemän alkeisuimataidon vaatimusta eli 10 metrin yhtäjaksoista uintia isossa altaassa. Pääsyvaatimuksena ryhmään on, että lapsi osaa kolme seuraavista: liuku, hyppy uintisyvään veteen, esineen sukellus rinnan syvyydestä tai kanisterin heitto + veto 5 m (vähintään 6 p alkeismerkkisuorituksista). Lisäksi lapsi uskaltaa liikkua itsenäisesti ja rohkeasti vedessä. Alkeisjatkouimakoulussa kerrataan alkeisuimakoulun tai vastaavan tasoisia tehtäviä. Tavoitteena on saavuttaa 10 metrin alkeisuimataito ja alkeisuintimerkki. Tavoitteen saavutettuaan lapsi voi ilmoittautua alkeistekniikkauimakouluun. Ryhmään voi osallistua, vaikkei olisi käynyt alkeisuimakoulua, jos lapsi on vesirohkea ja omaa vaadittavat taidot. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

6–9 -vuotiaille, jotka osaavat uida vähintään 10 metriä kuntouintialtaassa päin ja selin. Opetuksessa jatketaan ryhmän taso huomioiden alkeisuintityyleistä oikeisiin uintitekniikoihin ja tavoitellaan 25 ja 50 metrin uimataitoa sekä harrastusmerkin suoritusta. Suurin osa opetuksesta pyritään toteuttamaan kuntouintialtaassa. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

Tekniikkauimakoulu on suunnattu lapsille, jotka ovat tottuneita uimaan kuntouintialtaassa ja osaavat uida vähintään 25 m päin ja selin. Uimakoulun tavoitteena on edetä alkeisuintityyleistä kohti oikeita uintitekniikoita; krooliuinti, selkäkrooli ja rintauinti. Lisäksi uimakoulussa syvennetään vesitaitoja harjoittelemalla erilaisia hyppyjä, sukelluksia ja vesipelastusta.

8–12-vuotiaille, jotka osaavat SUH:n harrastusmerkkiä vastaavat taidot eli uida kuntouintialtaassa 25 m päin JA 25 m selin. Opetuksessa edetään pidempiin uintimatkoihin ja vaativampiin vesitaitoihin oikeilla tekniikoilla. Kurssin tavoitteena on suorittaa pohjoismainen 200 m uimataitotesti ja taitomerkki. Opetuksessa keskitytään tekniikan parantamiseen, ei merkkisuoritukseen. Opetus tapahtuu 25 metrin kuntouinti- ja hyppyaltaassa. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen

Ryhmä, joka harjoittelee pyrstöuintia. Pääsyvaatimuksena on 50 metrin uimataito, sekä sukellus- ja kelluntataito. Kurssille voi tulla omalla merenneidonpyrstöllä tai lainata sen Kuohusta. Kurssilla eläydytään ”merenalaiseen” elämään merenneitona tai kalana. Kurssi sisältää neljä kertaa, jonka jälkeen on mahdollista jatkaa jatkokurssille. Lapset ovat koko opetustuokion uimaopettajan vastuulla, vanhempien ei tarvitse osallistua opetukseen.

Uintitekniikoiden opettelua ja hauskanpitoa samassa paketissa!

Lasten vesipelikerho on suunnattu 9-13 vuotiaille uimataitoisille, vedestä nauttiville lapsille.

Jokaisella kerralla harjoitellaan hieman uintitekniikoita ja lisäksi tehdään muita vesiliikunta-aktiviteetteja (esim. vesipelit, uimahypyt, vesijuoksu, vesitreeni, vesipelastus, vesiliukumäki, sukellus, SUP-lautailu, merenneitopyrstöily / monoräpyläuinti). Tavoitteena on saada lapset monipuolisesti liikkumaan uimahallissa, oppimaan hyvä uintitekniikka ja nauttimaan vesiliikunnan riemusta.

Kesällä 2020 pidetään alakouluikäisille lapsille suunnattuja leiripäiviä seuraavasti:

    • Ma 8.6., Ti 9.6., To 11.6., klo 9-15.
    • Yhdelle päivälle otetaan 12 lasta.
  • Hinta 40 €/päivä (sis. alv) sisältäen lounaan, välipalan ja vakuutuksen.
  • Päivä koostuu kahdesta allasosuudesta, joiden välissä joko ulkoillaan lähipuistossa tai touhutaan yhdessä Kuohun salissa. Lisäksi nautitaan lounas ja välipala. Toiminnan pääpaino on mukavassa yhdessäolossa, ei  niinkään uintitekniikoiden opettelussa.
  • Esim. kivoja vesipelejä, merenneitopyrstökokeilua, uimahyppyjä, vesiliukumäkeä, sään mukaan ulkoilua tai sisäliikuntaa (rauhallista tekemistä) Kuohun salissa.

Lue lisää Kuohun lasten uimakouluista ja ilmoittaudu mukaan helposti Enkora-verkkopalvelussa. Varasijapaikasta ilmoitamme hakijalle sähköpostilla paikan varmistuessa.