Vauva- ja naperouinnit

Koko perheen yhteiset hetket koulutetun ohjaajan valvomana puhtaassa ja lämmitetyssä vedessä ovat hienoja kokemuksia. Vauva- ja naperouinti tukee lapsen kehitystä ja tekee vedestä tutun ja turvallisen elementin. Tutustu Kuohun perheuintimahdollisuuksiin.

Vauvauinti on iloista yhdessäoloa ja  terveelliseen sekä säännölliseen liikuntaan houkuttava harrastus. Tavoitteena on, että lapsesta tulee veden ystävä, mikä edesauttaa myöhempää uimataidon oppimista ja lisää vesiturvallisuutta.

Suositusikä vauvauinnin aloittamiseen on 3–6 kk, yläikärajaa ei ole. Vauvan pitää painaa vähintään 5 kiloa ja kannatella päätään. Jatkavien vauvojen ryhmän ikäsuositus on 6–18 kk ja edellytyksenä on aiempi vauvauintiin osallistuminen.

Ryhmät kokoontuvat vesiputous- tai monitoimialtaassa, jossa veden lämpötila on vähintään 32 astetta ja
syvyys on 1,1­–1,4 metriä. Ryhmiä ohjaavat Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliiton vauva- ja perheuinnin ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat.

Ryhmiin voivat osallistua myös perheen vauvaa vanhemmat sisarukset uimahallin sisäänpääsymaksulla. Uimakoulun kurssimaksu sisältää osallistuvan vauvan sisäänpääsymaksun. Kaksosista (alle 18 kk) veloitetaan 1,5-kertainen kurssimaksu. Aikuiset ja mukaan osallistuvat sisarukset tarvitsevat omat uimalippunsa. Allastiloihin mentäessä on aina maksettava sisäänpääsymaksu, vaikka ei altaaseen menisikään. Voimassa olevan kurssimaksun näet ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupan puolella.

Vauvauinnit alkavat infotilaisuudella, johon osallistuminen on välttämätöntä.

Napero- ja perheuintiryhmässä perheen 1,5–3-vuotiaat lapset ovat toiminnan keskipisteenä. Leikkien, laulujen ja temppujen lomassa harjoitellaan uinnissa tarvittavien perustaitojen alkeita antaen eväitä myöhempää uimataidon oppimista varten.

Perheen alle kouluikäiset sisarukset voivat tulla mukaan (normaali sisäänpääsymaksu). Ryhmä kokoontuu vesiputous- tai monitoimialtaassa (veden lämpötila vähintään 32 astetta ja syvyys 1,1­–1,4 metriä).

Uimakoulun kurssimaksu sisältää osallistuvan lapsen sisäänpääsymaksun. Kaksosista (alle 18 kk) veloitetaan 1,5-kertainen kurssimaksu. Aikuiset ja mukaan osallistuvat sisarukset tarvitsevat omat uimalippunsa (uimahallin sisäänpääsymaksu). Allastiloihin mentäessä on aina maksettava sisäänpääsymaksu, vaikka ei altaaseen menisikään. Voimassa olevan kurssimaksun näet ilmoittautumisen yhteydessä verkkokaupan puolella.

Naperouinnit alkavat infotilaisuudella, johon osallistuminen on suositeltavaa.

Lue lisää Kuohun vauva- ja naperouinneista ja ilmoittaudu mukaan helposti Enkora-verkkopalvelussa. Varasijapaikasta ilmoitamme hakijalle sähköpostilla paikan varmistuessa.

Kuohun vauva- ja perheuintitiedote